CEPLJENJE PROTI GRIPI 2021

V soboto 6.11.2021 med 8. in 10 uro dopoldne organiziramo cepljenje proti gripi za sezono 2021/2022.

Cepljenje bo potekalo v prvem nadstropju  ambulatorija brez predhodnega naročanja.

S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja.

Tudi v tej sezoni je cepljenje za vse brezplačno.( stroške krije ZZZS )

 

Hitro testiranje

Sporočamo vam, da od sedaj naprej poleg hitrega testiranja v sredo med 17 in 19 uro odpiramo še DODATEN termin. In sicer vsak petek med 13 in 14 uro v prostorih prvega nadstropja Ambulatorija. Za petkovo testiranje se je predhodno potrebno naročiti na email naslov: HAGTTRZIC@GMAIL.COM. Po prijavi boste prejeli točen termin testiranja.

CEPLJENJE COVID 19

Vsi bolniki, ki bi se želeli cepiti priti COVID 19 se  lahko prijavite na naši spletni strani, pokličete v ambulanto sestro Ido, ali svoj interes izkažete po elektronski pošti.

Cepljenje se sedaj izvaja tudi v naši ambulanti, po pravilih , ki jih določa NIJZ, glede na dobavo cepiva, ki nam ga zagotavlja ZD Tržič. Vsi , ki ste prve doze cepiva dobili v ZD Tržič, se lahko na drugo dozo naročite v naši ambulanti.

O terminu cepljenja boste predhodno obveščeni po telefonu, oz. preko sms sporočila.( prosimo, da nam ob naročilu sporočite veljavne telefonske številke)  Cepimo samo pri nas opredeljene bolnike.

 

IZDAJA POTRDIL O PRBOLELI KORONAVIRUSNI INFEKCIJI IN OPRAVLJENEM CEPLJENJU

 

Vsi, ki ste opravili hitra testiranja, oz ste bili testirani s PCR testi, si izpis izvida lahko urediti sami preko dostopa v e-zdravje.

V kolikor ste opravili PCR test in nimate dostopa do e-zdravja,  kopijo izvid PCR testa naročite pri nas. 

Za vse , ki pa testov niste opravili, izdajamo potrdila o preboleli infekciji le tistim, ki ste nas v času prebolevanja infekta o tem obvestili in smo podatek zabeležili v zdravstveno kartoteko.

Pozitiven test prisotnosti protiteles, ki ste ga opravili samoplačniško v kateremkoli laboratoriju je dokaz o tem, da ste infekt res preboleli, ne moremo pa ga terminsko opredeliti, zato izdaja potrdil v takem slučaju ni možna.

Po novem lahko pri nas naročite tudi potrdilo o opravljenem cepljenju proti okužbi s koronavirusom, v kolikor ste cepljenje opravili v Sloveniji in je cepljenje vnešeno v sistem e-zdravje.

 

 

Brezplačno prostovoljno testiranje

Obveščamo vas, da bo od 4.1.2021 možno brezplačno prostovoljno testiranje na novi koronavirus ( hitri antigenski testi)v modrem zabojniku pred vhodom v Zdravstveni dom Tržič, po predhodno objavljenem razporedu na spletni strani ZD Tržič.

Prostovoljno brezplačno testiranje za vse občane se izvaja vsako sredo med 16.in 19.uro.Ob testiranju NE IZDAJAMO pisnih  potrdil o  rezultatu testa.

Na test se ni potrebno predhodno prijaviti. S seboj morate prinesti osebno in zdravstveno izkaznico ter mobilno telefonsko številko na katero vam bodo lahko sporočili izvid testiranja.

Testiranje je namenjeno zdravim prebivalcem Tržiča, medtem ko se morate vsi, ki imate kakršnekoli znake okužbe še vedno za test dogovoriti v naši ambulanti, da as bomo naročili na PCR test.